Voces Layetanas - Reflexions lliures i independents

Què fer si ve Hitler a fer un discurs a la Plaça Catalunya

- -
Mesures a adoptar davant un discurs a Barcelona del mes gran líder Feixista de la història         
Voces Layetanas
José A. Ruiz 14/08/2019 486

Òbvia dir-ho, el primer que hauríem de fer seria cridar a un investigador del paranormal com l'Iker Jiménez, donat el misteri i la incògnita que tal succés implicaria, però com s'entén que estem tractant una analogia portada a l'extrem, considerarem que el discurs de Hitler a la Plaça Catalunya de Barcelona és una realitat i prosseguirem des d'aquí.

Posem-nos en situació: Un dia en el metro veiem les marquesines publicitàries anunciant pel diumenge un míting del mateix Adolf Hitler a la Plaça Catalunya. En el cartell veiem que el mítin està patrocinat per "Grossdeustchland Cultural" i ve a la cantonada del cartell una petita esvàstica.
 
Al diumenge següent, si per casualitat passem per la Plaça Catalunya, potser ens trobarem mitja plaça tancada amb tanques metàl.liques i a diverses persones entre la gent, vestits com la resta però amb una cinta vermella al voltant de l'avantbraç en la qual llueix una esvàstica negra. Aquestes persones saluden a la gent amb simpatia i reparteixen entre adults i nens uns globus vermells amb esvàstiques negres, i també reparteixen entre els assistents ampolletes d'aigua mineral amb etiqueta de l'Associació Nacionalista Alemanya. L'escena ens enerva. Llavors en un escenari muntat en la meitat inferior de la plaça s'obre una enorme cortina i de sobte, davant un teló vermell que llueix una altra esvàstica negra sobre un cercle blanc, apareix el mateix Adolf Hitler, fürher (líder) del feixisme alemany de principis del segle passat.
 
Aquest indesitjable està regalant globus a nens innocents que no saben quin horror s'amaga darrera d'aquests colors brillants! Aquest ésser ple d'odi i exclusió es creu amb dret a parlar a persones que potser no estan ben informades, que potser no han rebut prou educació a les escoles, o prou afecte dels seus pares, prou seny per tal de distingir el be del mal que evidentment ell representa. Mirem al nostre al voltant i comprovem amb alleujament que no estem sols. Moltes persones es miren entre si, incrèdules i també indignades. Alguna cosa cal fer!
 
Aquestes són les nostres opcions:
 
Primera opció: Cridem enfurismats. Repartim xiulets i procurem tapar el soroll perquè no s'escoltin les seves paraules. Vist que no som capaços de superar el volúmen d'aquests enormes amplificadors (Qui pagarà tot això?) i que la gent el continua escoltant, comencem a llançar a l'estrada les nostres ampolletes d'aigua. Dues senyoretes entren en l'escenari situant-se davant del führer, i aixecant les mans a l'aire amb les palmes obertes en to de pau criden amb somriure desafiador: "Freiheit!, Freiheit!" (Llibertat, llibertat). Miro l'escena amb incredulitat. Són ells els que volen sotmetre al nostre poble! No tenen dret a pronunciar aquesta paraula! Aquesta paraula ens pertany! Nosaltres som els demòcrates i ells els feixistes! I tant és així que els indignats ens llancem contra l'escenari fent servir les tanques que tanquen la plaça per a destrossar els equips. Un company llança un peu de micro contra el mateix Hitler i contemplo amb satisfacció que li obre una escletxa al cap. Arrenquem els cartells profusament distribuïts per la plaça i els reunim al bell mig, on un company indignat els cala foc amb el seu encenedor. D'altres aviven el foc amb uns petits llibres, la darrera edició del "Mein Kampf", que estaven exposats i a la venda en un quiosc annex a l'escenari. Veiem amb satisfacció com els llibres cremen al costat de l'efígie de Hitler mentre cantem a l'uníson "Fora - feixistes - dels nos - tres - barris!.
 
Segona opció: Escoltem les primeres paraules de l'ex-dictador alemany i comprovem que el seu discurs és el de sempre. Els indignats i jo ens dirigim a la policia i ens indiquen que no poden fer res per a interrompre l'acte perquè el líder feixista ressuscitat ha sol·licitat el preceptiu permís a l'ajuntament i li ha estat concedit. Alguns companys han gravat amb els seus mòbils part del discurs i un jove proposa que posem una denúncia conjunta contra Hitler per comentaris xenòfobs i incitació a l'odi. Així ho fem. La denúncia és admesa a tràmit i estem esperant data per al judici.
 
Estimat lector, aquí acaba l'analogia que li volia plantejar. Arribats a aquest punt, Quina opció triaria vostè?
 
Ah! Que quin és aquest partit que s'amaga darrera d'aquesta analogia? No s'en adona encara que això és irrellevant? No, no és el PDECAT ni VOX, ni ERC ni el PP, ni Podemos ni la CUP. De fet a Espanya no existeix cap partit que pugui presentar-se com a anàleg al NSDAP alemany, per més que alguns conceptes i idees puguin trobar-se repartits de forma desigual en alguns partits actuals. És que el tema no és aquest. El punt al qual vull arribar és que tant fa si som constitucionalistes o nacionalistes, si som d'extrema esquerra, extrema dreta o centre extrem (permeteu-me aquesta llicència). Si el nostre rival ideològic vol fe un mítin, està en el seu dret. Si vol anunciar-se, pot fer-ho. Si vol manifestar-se i obté els oportuns permisos, pot manifestar-se. La nostra democràcia és així de garantista. I si el que diu el nostre rival ideològic/polític no ens agrada, diguem-ho. Denunciem-ho, recorrem a la llei i a l'estat de dret. Però no sabotegem els seus actes. No perseguim als seus militants fins al seu domicili. No perseguim als seus fills fins als seus col·legis, no contramanifestem il·legalment les seves manifestacions, no atemptem contra la seva llibertat d'expressió, per horrible que ens sembli el que pensin o diguin. No els fem fora de "els nostres carrers" quan els considerem indignes, perquè els carrers no són "nostres", sinó de tots. Fins i tot de mateix Hitler ressuscitat, si aparegués amb el visat en regla.
 
Perquè si féssim totes aquestes coses, Hitler continuaria sent nazi, però els autèntics feixistes seríem nosaltres.
                   

Voces Layetanas: Articles relacionats