Voces Layetanas - Reflexions lliures i independents

Mossos nacionalistes lliuren una vergonyosa batalla pel "dret a assetjar"

- -
El líder dels mossos secessionistes s'amaga darrera una regla de Facebook per a poder assenyalar als fills de la mosso discrepant Inma Alcolea         
Voces Layetanas
José A. Ruiz 04/02/2020 821
Hi ha batalles que faria vergonya guanyar, i el nacionalisme n'està lliurant una. L'associació Drets es defineix en twitter com a "Associació de professionals del món del dret que neix per a defensar la societat catalana dels atacs sistemàtics que pateix en forma d'odi i insults". Darrera d'una denominació tan victimista ("ens odien, ens insulten..") aquest "xiringuito" nacionalista (i van..) ha difós amb orgull en les xarxes socials el sobreseïment de la denúncia de l'agent dels Mossos d'Esquadra Inma Alcolea contra el també agent que va penjar en internet fotos dels seus fills per a assenyalar-los com a fills d'una botiflera.
 
El sobreseïment ha estat pel fet que, segons Facebook, compartir fotografies de nens per Facebook no és delicte si aquestes fotografies han estat compartides abans pels pares en la mateixa xarxa social, acció que porta implícit el consentiment de difusió.
 
Malgrat el sobreseïment de la denúncia, el fet moral continua sent el mateix. Certs mossos de Esquadra secessionistes, encapçalats pel enfant terrible Albert Donaire (un vailet vingut a més a causa de la impunitat que suposa que qualsevol gamberrada se li permeti si és en nom de "la nacíò") senten que tot s'hi val i que cal i es pot assenyalar i assetjar als fills d'una agent que protesta per la politització d'un cos policial que hauria de servir a tots.
 
Tot i això la Inma Alcolea no pensa deixar que la silenciïn. El seu recurs de reforma i apel·lació ja està en marxa i posa l'accent tant en la invasió del dret a la privacitat dels seus fills com en l'ús que d'aquestes imatges (agafades d'un compte personal, i no d'un perfil públic i obert) està fent el secessionisme.
 
Perquè res queda ja d'aquella suposada superioritat moral, d'aquell "Nosaltres som més democràtics", d'aquella falsa honestedat i dignitat. L'acció dels nacionalistes contra la família d'Inma Alcolea no és més legítima que l'assetjament a la dona i als fills de Frank Cuesta per protegir les espècies salvatges a Tailàndia. Però al nacionalisme li sembla bé, i així ho demostren les felicitacions i suports de seguidors nacionalistes per les xarxes socials (Enhorabona, Albert!). En cap moment es critiquen els mètodes ni es discrepa del resultat, perquè la discrepància o l'autocrítica col·locaria a qualsevol nacionalista en el bàndol dels "botiflers".
 
Tampoc tenen desaprofitament els comentaris triomfalistes del mateix Donaire (Altra! Només encadena males notícies), encara que la veritat és que la immensa majoria de les denúncies interposades per Inma Alcolea contra les maniobres d'assetjament del Mosso nacionalista i contra el propi cos dels Mossos han acabat en sentències favorables a ella.
 
El problema és que la mosso Inma Alcolea té un seriós enemic en la forma de la Divisió d'Assumptes Interns (DAI), un cos presumptament polititzat per por del qual la majoria de mossos que discrepen de les tesis nacionalistes opten per guardar silenci. Aquesta organització, segons testimonis d'alguns agents entrevistats per aquest mitjà, fa el possible per lliurar a agents com en Donaire de les denúncies, fent que els nombrosos expedients oberts li caduquin i quedin sense efecte, des dels relacionats amb la seva participació en la votació il·legal del 1/10/2017 fins als relacionats amb l'aplicació del 155 o amb un activisme polític en el qual s'implica com a agent de la llei d'una forma sens dubte incompatible. Les fonts consultades ens han manifestat que en alguna ocasió la DAI ha arribat a comunicar a Donaire que, per a guardar les formes, havien d'aplicar-li alguna sanció de cara a la galeria "perquè no es noti tant el favoritisme" però que procurarien que fos sempre de manera lleu.
 
D'altra banda els mossos que no segueixen les consignes nacionalistes, com la Inma Alcolea o com aquell mosso que va ser gravat pronunciant la frase "La república no existeix" són represaliats amb un bombardeig d'expedients, trasllats injustificats… També hi ha ja sentències condemnant als Mossos per tals pràctiques.
 
Per més que ho provi, el nacionalisme no aconsegueix demostrar la superioritat moral que vol aparentar. El llaç groc que molts porten no significa ja el que ells pretenen, perquè el símbol ha estat pervertit, com la creu gamada ho va ser abans que ell. Qui enarbora el victimisme és ara l'agressor. A la guerra, diuen, tot s'hi val. I el nacionalisme està lliurant una guerra unilateral i sense límits morals contra un rival que no els considera enemics. Una guerra, per tant, tan abusiva i vergonyosa com presumir de quedar impune en assenyalar i assetjar als fills de qui no pensa com un.
 
Estarem atents a l'evolució de la causa i a la futura sentència, que de ben segur serà a favor de la democràcia i, sobretot, dels drets d'aquests nens.
                   

Voces Layetanas: Articles relacionats