Voces Layetanas - Reflexions lliures i independents

Linxament mediàtic al portaveu de Jusapol per una conversa privada

- -
Mitjans nacionalistes han aprofitat una broma privada del policia nacional sobre 'matar menas' en rebre una navalla com a regal         
Voces Layetanas
Jandro Lión 02/09/2019 766

El dia 12 d'agost un regal a un Policia Nacional, consistent en una navalla, en una festa de Jusapol de Manzanares (Ciudad Real), va causar estralls en els Mitjans de comunicació Secessionistes com Publico.es, Nacional.cat, i fins i tot en les xarxes socials, com el Twitter de Izquierda Unida, o d'icones colpistes com l'Albert Donaire, mosso de esquadra col·laborador amb l'ANC que fa xerrades a CDRs, i rematant la situació en televisió pública com les notícies d'Antena 3, i el programa de Risto Mejide (Todo es Mentira) en canal Cuatro. Tot això perquè certament van haver unes desafortunades paraules per part d'aquest Policia Nacional en rebre el regal: "La quantitat de persones que mataré amb aixó, que es preparin tots els Menas". El comentari va esser seguit de rialles dels asistents, perquè NINGÚ va dubtar que es tractava d'una broma expressada en un ambient lúdic, bromista, festiu, familiar, fins i tot a aquestes alçades de la festa amb algunes cerveses ingerides. Ningú? Fals. Els mitjans secessionistes van prendre interessadament les paraules de forma literal, però van ingorar la principal característica d'aquesta declaració bromista. Una sola paraula màgica: "PRIVADA".

Aquesta frase, dita en un vídeo que es va viralitzar al llarg d'un dia, que no va gravar ni va publicar ni va esborrar l'afectat, va ser un intent clar de desacreditació a l'associació Jusapol composta per Guàrdies Civils i Policies Nacionals, fent servir la imatge coneguda d'aquest Youtuber, Jandro Lion.

Els Mitjans de comunicació, emparats en el Article 20 de la Constitució Espanyola, que és la LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ, van posar les imatges, amb la cara plenament identificativa, amb el nom i cognom reals del policia i amb uns qualificatius tals com "FEIXISTA, NAZI, FASTIGÓS" etc.

Absolutament ningú ha dit que l'Article 18 de la Constitució Espanyola parla del RESPECTE A l'HONOR, A la IMATGE PÚBLICA I A la INTIMITAT PERSONAL I FAMILIAR.

Tampoc ningú ha comentat que l'Article 20, la llibertat d'expressió, en el seu apartat 2 diu que no hi haurà censura prèvia, però clar, s'ha de pensar que és el que es publicarà, perquè en l'apartat 4 exigeix tenir aquest respecte a l'article 18, és a dir, la llibertat d'expressió trobarà limitació en l'honor de l'afectat, la imatge pública i la intimitat familiar i personal, així com especial protecció a la infància. Si això no es respecta, l'apartat 5 facilita el SEGREST DE PUBLICACIONS, però el problema és que serà mitjançant resolució judicial, és a dir, querelles, diners, advocat i procurador, i clar, pel fet que la gran majoria dels ciutadans som mileuristes, no tenim la capacitat per a denunciar 20.000 querelles necessàries quan passa una cosa així, si tenim en compte que cada querella té un cost mitjà de 1500 euros, mes l'espera de mes d'any i mig perquè la justícia faci el seu treball i retiri aquestes publicacions, amb el desgast, i mal produït.

Però compte! També s'han vulnerat la Llei 15/99 de Protecció de Dades i millorada posteriorment en una altra Llei 3/2018, quan el seu nom i cognoms es publiquen sense cap mena de miraments. Ho diu l'article 6 d'aquesta Llei de Protecció de Dades. Necessita el CONSENTIMENT DE L'AFECTAT.

Curiosament alguns dels portaveus nacionalistes que més han difós aquestes paraules privades es compten entre els que s'esquinçaven les vestidures quan es van difondre les converses, també privades, entre polítics nacionalistes d'Esquerra Republicana bromejant amb que el criteri per a la selecció de les candidates nacionalistes era "la que tingués les tetas més grosses". Vull pensar que tant en aquell cas com en aquest només es tracta de bromes privades, i que mentre els líders d'Esquerra no seleccionin efectivament a les seves candidates sobre la base de la talla del sostenidor o el líder de Jusapol no comenci a "matar menas" no s'ha produït cap fet reprovable a part del qüestionable mal gust de les bromes.

En resum:

Molts mitjans de comunicació busquen la seva audiència generant falses polèmiques a força de vulnerar els drets fonamentals i les lleis vigents dels ciutadans quan volen, i amb la justícia actual no podem fer res sobre aquest tema.
 
Necessitem canviar aquesta situació, ja que tots tenim el dret a poder expressar-nos en privat sense problemes. L'ús fora de context de converses privades té conseqüències tals com les amenaces de mort que s'han produït com a consequéncia de la publicació d'aquesta conversa per part de periodistes remunerats i sense valors. En altres casos i en altres llocs la irresponsabilitat d'aquests professionals tan poc professionals ha arribat a provocar el suïcidi dels afectats que veien com una paraula desafortunada dita en privat podia destrossar-los la vida.
 
Llibertat d'expressió? Per descomptat.
 
Respecte a la privacitat? Per sobre de tot.
                   

Voces Layetanas: Articles relacionats