Voces Layetanas - Reflexions lliures i independents

Encara plou

- -
El nacionalisme es filtra a través de les parets de la democràcia mentre els nostres polítics defugen la solució         
Voces Layetanas
José A. Ruiz 24/07/2019 345

Quan sense avís previ apareix una gotera a casa, la nostra primera reacció és recollir les gotes en un rentamans o galleda, tasca que ens mantindrà en suspens mentre l'aigua no s'atura. Sabem que haurem de pintar el sostre amb tota seguretat, però una mà de pintura no ens solucionarà pas el problema si no prenem les mesures oportunes reparant la causa de la gotera.

L'ordre dels factors, llavors és:
  • Solucionar el problema.
  • Pintar.
  • Treure la galleda.
No tindrem resultats positius si alterem aquest ordre.
 
El Govern de la Nació no té res clar aquest senzill concepte. Qualsevol que sigui la sentència en el judici per l'1 d'Octubre, (que espero sigui exemplar i torni el riure burlenc en una ganyota de patiment, perquè no han mostrat cap penediment, afirmant que no han fet res, però que ho tornaran a fer) segueixen sense fer front a l'arrel del problema.
 
Els Pujol continuen impunes. Les penitencieries catalanes funcionen per a l'Oriol com un resort cinc estrelles, mentre no es recupera un cèntim del robat per aquesta infame família. La mateixa destinació els espera als colpistes, cas de ser condemnats, mentre dissenyen una absolució a mida sense aixecar massa sospites.
 
Això és pintar sense reparar la gotera.
 
El 155 va ser un desastre. Les mesures s'apliquen amb fermesa o no s'apliquen. No intervenir l'ensenyament i els mitjans de comunicació del règim van restar tot centelleig d'efectivitat. Una mesura que ens van vendre com a salvació i esperança dels no nacionalistes va acabar sent inspiració de les "chirigotas" de Cadiz.
 
Això és canviar la galleda per una de més gran.
 
La situació laboral dels nostres cossos de seguretat, vergonyosa sense remei. No només això, sinó que han permès que calciguin el seu honor amb acusacions de brutalitat policial, salvatgisme i d'altres mentre eren assetjats als hotels, amuntegats en vaixells amb un piolín i similars. Els separatistes que afirmen que van ser agredits, si ho haguessin estat de debò, només la meitat del que ploren, haguessin omplert els hospitals, i no va anar així.
 
Això és tancar la porta perquè no es vegi la gotera.
 
El fracàs dels nostres polítics és evident, diria que flagrant i traïdorenc. La prova irrefutable del nefast resultat per a totes les formacions té a Barcelona el seu millor exemple: La "Magdalena" Colau, alcaldessa. Una dona que ha rebentat el bon nom de Barcelona, omplint-la de manteros, invasors, okupes, màfies...la pèssima gestió de la qual la va abocar a perdre l'alcaldia i que ha resultat esbroncada fins i tot pels seus camarades, malgrat tornar a penjar el maleït llaç groc a la façana del Consistori com a primera mesura, amén de la fugida d'empreses de la qual pot proclamar-se protagonista, del fastig de comerciants, veïns i turistes…
 
Tots vostès, candidats a l'alcaldia de Barcelona, sou responsables directes d'aquesta atzagaiada.
Tots vostès heu previst aquest possible escenari, però heu estat incapaços de prendre les mesures necessàries perquè no es produeixi.
Tots tornareu algun dia a demanar als barcelonins que dipositin la seva confiança en vostès.
 
Jo no sabria si riure, plorar o fer-los córrer.
 
Després de vendre'ns a "la pixona" com el menor dels mals, no sé com pensen defensar la seva posició i mantenir la seva dignitat al mateix temps, si és que llavors queda alguna cosa a Barcelona que no necessitem dipositar en l'abocador.
 
Això és perforar el terra i que la gota li caigui al següent.
 
La resta d'Espanya pateix també els desficacis d'una casta política digna d'una trilogia de Stephen Hawking.
 
Déu ens agafi confessats...
                   

Voces Layetanas: Articles relacionats