Layetania Today - L'humor és la millor defensa

Llista completa de ONGs que recolzen als Presos Polítics

- -
Existeixen en el món al voltant de 200 organitzacions no governamentals que defensen els drets humans, i la seva opinió és clau per a les tesis sobiranistes.         
Layetania Today
José A. Ruiz 28/05/2019 3301

El sobiranisme busca des de fa temps contrarestar la garrotada diplomàtica que va suposar que les principals organitzacions de drets humans, com Amnistia Internacional o Human Rights Watch afirmessin que a Espanya no n'hi ha de "presos polítics" o "presos de consciència" en referència a Sanchez i Cuixart (pel setge en Via Layetana) i a Junqueras, Romeva, Rull, Turull i d'altres (per l'intent de cop d'estat).

Des de llavors Espanya no ha fet més que rebre suports d'informes i institucions que avalen el seu nivell de democràcia i la qualitat del seu sistema judicial (Informe V-DEM 2019, Manifest de França, Human Rights Report, Declaracions del Vicepresident de la CE, Rànquing de The Economist..)
Finalment, el sobiranisme ha pogut presentar la llista de ONGs que recolzen la tesi que els polítics jutjats són, de fet, presos polítics. La llista és la següent:
ONGs que denuncien que hi han presos polítics a Espanya:
Fi de la llista
Aclariment !!
Malgrat que aquesta és una notícia en clau irònica, hem de fer referència a dues notícies posteriors, recents i relacionades. La sentència d'Estrasburg, que dóna suport a l'acció de la justícia Espanyola, i la pretesa sol·licitud de l'ONU demanant la llibertat dels presos. Realment l'ONU no ha demanat res. Un grup de treball que col·labora amb l'ONU, especialitzat en detencions "arbitràries" considera que la presó preventiva no estava indicada. El criteri d'aquest grup no és vinculant i no entren a valorar els càrrecs als quals s'enfronten els polítics ni, per descomptat, si deuen o no ser considerats "presos polítics" o "de consciència". Per tant, aquest article en clau irònica segueix sent plenament vigent.

                   

Layetania Today: Noticies relacionades