Layetania Today - L'humor és la millor defensa

7 consells perquè la teva empresa no pateixi amb la tardor calenta de Torra

- -
Els professionals t'ofereixen la seva experiència perquè l'estampida d'inversors i els enfrontaments de carrer no et passin factura         
Layetania Today
José A. Ruiz 13/06/2019 1445
La confiança de l'empresariat català en la solidesa del teixit industrial de la seva comunitat és completa. Tot i això, davant els reiterats avisos de Quim Torra que "ho tornaran a fer" (no aclara si es refereix al cop d'estat, a la desobediencia o a les revoltes al carrer), no està de més repassar els preparatius que duen a terme les elits empresarials per a assegurar-se que l'anunciada apocalipsi nacionalista no repercuteix en els seus beneficis.
Per a això hem consultat a un grup d'empresaris sobre les mesures que poden ajudar-nos a pal·liar les possibles conseqüències dels enfrontaments civils que el nacionalisme prepara per a aquest setembre i octubre. L'entrevista ha tingut lloc en la barcelonina estació de Sants, on els empresaris entrevistats vestien gavardines amb el coll aixecat, barret tirat cap endavant i gruixudes ulleres fosques de pasta. Ens han ofert els següents consells que et brindem en exclusiva:
  • Trasllada la teva seu. Però en silenci. El millor és 'fer un Puigdemont', és a dir, li dius als teus clients (especialment als del llaç groc) que 'al setembre ens veiem en l'oficina', i no pareixes fins a Brussel·les. O en aquest cas fins a Madrid.
  • Reserva bitllets per a l'AVE. Ho agrairàs. Oblida't del pont aeri i posa't en la capital en el que trigues a veure dos capítols de la teva sèrie favorita. I si reserves amb temps pots obtenir descomptes, encara que sigui com és el cas, per a un bitllet només d'anada.
  • Posa el teu pis en venda. Els interessos especulatius de fons russos afavoreixen una bona cotització immobiliària malgrat l'èxode empresarial, així que la clau està a vendre ràpid abans que comencin a baixar.
  • Cerca habitatge a Madrid. Això sí és tasca difícil. La capital d'Espanya està atraient el talent i les inversions que abandonen la ciutat comtal, així que no esperis obtenir benefici amb el canvi d'habitatge. Per fortuna, Madrid és enorme i el seu creixement no està limitat pel mar, per la qual cosa segur que trobaràs una relació qualitat-preu adequada.
  • Trasllada els teus comptes. Un altre clàssic. En aquests temps de digitalització no sembla molt necessari moure els estalvis a una altra entitat, però la seguretat jurídica que et dóna la teva oficina en Alcalá no te la dóna el caixer de Arc de Triomf. Pots començar obrint els comptes a Caja Madrid un mes abans com qui no vol la cosa, i quan estigui tot fet, transferència, liquidació i llestos.
  • Compra una bona maleta. O dos. Les king-size són les millors i amb les seves pràctiques rodetes poden portar-se sense problemes.
  • No t'atabalis amb les coses que trobaràs a faltar de Catalunya. A Madrid també trobaràs all i oli, pa amb tomàquet i tot el bo i millor, perquè les coses bones no tenen fronteres. A més trobaràs molts empresaris catalans expatriats com tú. I si et donés per retolar el teu comerç en català, no passa res. Allà no n'hi han de multes lingüístiques.
Si segueixes aquests senzills consells, aconseguiràs que l'activitat del teu negoci català no pateixi a causa de la 'tardor calenta' promesa pel president de la Generalitat de Catalunya.
                   

Layetania Today: Noticies relacionades