Avís Especial

Setge a Barcelona. Què pots fer tu?

El nacionalisme bloqueja les carreteres i paralitza l'activitat a Barcelona. Aqui tens alguns consells.         
Avisos
13/10/2019 20622

La sentència del judici als independentistes per l'intent de cop d'estat de 2017 ja està dictada. Els responsables ja coneixen les penes amb les quals hauran de respondre dels seus actes: Condemnes per sedició i malversació de fons públics amb penes que van dels 9 anys de carcel (els "Jordis") fins als 13 (Junqueras).

Com a "resposta" el nacionalisme ha convocat una "aturada de país" (una vaga política disfressada de vaga laboral). Aquesta aturada està promoguda per la intersindical CSC, un pseudosindicat creat i dirigit per Carles Sastre, ex-militant de les bandes terroristes EPOCA i Terra Lliure i condemnat per l'assassinat de Jose María Bultó, mort en esclatar-li una bomba que li van lligar al pit. Per a burlar la legalitat s'ha registrat la aturada com una vaga laboral, encara que ningú no amaga la seva intencionalitat política, ja que han canviat dues vegades la data de convocatòria per a intentar situar-la just després de les sentències.
El nacionalisme pretén amb això tallar carreteres, sabotejar infraestructures, aïllar als barcelonins i paralitzar l'activitat de la ciutat. Desitgen vendre l'acte com un "clam popular" pro-"presos polítics" i pro-independència, i si algú perd els nervis i els agredeix, millor. Necessiten que es repeteixi la imatge de "repressió" contra un "moviment pacífic".
Com pensen fer-ho?
El pla s'executarà en dues fases clarament diferenciades, i depèn de la mobilització (o desmobilització) dels seus adeptes.
* Marxa cap a Barcelona. Inspirada clarament en la marxa de Mussolini cap a Roma, amb la qual va consolidar el seu règim feixista (encara que a ells els agradi referir-se a Ghandi o a Mandela), s'iniciarà probablement el dilluns 14 d'octubre, i discorrerà lentament al llarg de la setmana, entorpint al màxim el major nombre de carreteres possibles amb la gent de la qual puguin disposar.
* Setge a Barcelona. Al final de la marxa, possiblement el divendres 18 d'octubre, els "caminants" arribats de les zones mes nacionalistes de Catalunya s'atrinxeraran a la capital (majoritariament no nacionalista) amb la finalitat d'aturar tota activitat. Com al 1714, pretenen que la ciutat quedi assetjada pels invasors. Aquest serà el moment de majors disturbis i enfrontaments amb les autoritats i amb els ciutadans que no els donin suport.
Quines opcions tens tu per a suportar aquests dies?
No podem permetre que venguin el seu relat. Hem de denunciar el seu incivisme i el seu comportament antidemocràtic. Si estàs d'acord amb aquesta premissa, pots fer el següent:
* Si has de sortir de casa, fes-ho. No et tanquis per por.
* Tingues el mòbil carregat.
* Si condueixes, tingues el dipòsit ple.
* Si creus que pots enxampar caravana i pots evitar que els teus nens la pateixin, evita-ho.
* Si trobes els carrers tallats, grava-ho en vídeo i comenta el sabotatge. Puja-ho a les xarxes socials.
* Si notes que algun funcionari públic o agent de la llei ajuda als manifestants, grava-ho i puja-ho.
* Si veus a algú que necessita ajuda i pots ajudar-lo, fes-ho. Calmar els ànims, una mica d'aigua.. tot aporta.
* Si veus un comportament incívic, gent queixant-se pel vandalisme, grava'l, comenta'l i puja'l.
* Si et trobes prop d'activistes nacionalistes, defuig l'enfrontament. Mai et posis en risc.
* Si la situació et desespera, no perdis la paciència. El teu patiment és el de molts. Grava-ho i denuncia-ho.
* Si publiques els comentaris, fotos o vídeos en Twitter, inclou l'Etiqueta que vegis que està relacionada amb la "vaga" i que sigui trending topic. Pot ser #VagaDePais, #BarcelonaBajoAsedio o el que sigui. Així la teva denúncia arribarà a tothom.
La primera fase ja s'ha posat en marxa. Atès que els líders nacionalistes intenten evitar qualsevol relació directa amb els actes violents, no han circulat instruccions, per la qual cosa fins ara els més radicals s'han llançat als carrers sense pla ni rumb a interrompre el trànsit. En les pròximes hores sabrem com és el seguiment real del pla secessionista.
Omplim les xarxes socials amb una crida d'auxili davant el totalitarisme. Nosaltres som les víctimes i ells els agressors. No els donem NI UNA EXCUSA perquè puguin dir el contrari.
El nacionalisme cremarà el seu últim cartutx amb tota la seva fúria. De tots nosaltres depèn que el món vegi d'una vegada la seva cara totalitària.
                   

Voces Layetanas: Articles relacionats