Un corrent de VOX denuncia "caciquisme i autoritarisme" en el partit

- -
Sota la denominació "VOXHabla", membres discrepants pretenen "retornar la democràcia" a la formació d'Abascal.         
Noticias
José A. Ruiz 11/03/2020 181
En una entrevista exclusiva amb Onda Layetana, Sayde Chaling-Chong, conegut militant de VOX a Catalunya, denúncia les pràctiques autoritàries del seu partit i anuncia la consolidació d'un corrent crític que pretén donar resposta al "autoritarisme" que segons ell està exercint la directiva. Són diversos factors, com la intromissió de forces alienes als qui van aixecar la formació, el manifest menyspreu als propis estatuts per part dels líders i el blindatge dels mateixos a qualsevol intromissió o alternativa en un partit que va néixer amb fonaments assemblearis. Amén d'altres possibles interessos que el militant no revela per complet fins a poder demostrar-los degudament.
 
Durant l'entrevista, Sayde afirma que les reclamacions de la nova formació són senzilles: "Democràcia interna i el dret a poder expressar-se lliurement". Quelcom que hauria de donar-se per descomptat, però l'aparent inexistència del qual és el que ha donat lloc a la formació d'aquest corrent discrepant. Malgrat que el descontentament era manifest a causa d'un cúmul de casos, sembla ser que ha estat el fulminant rebuig a la candidatura del metge canari Carmelo Gonzalez el que ha fet reaccionar al sector més crític.
 
El candidat era secretari de comunicació a Las Palmas i no va arribar a poder mesurar la seva candidatura perquè només va ser coneguda per la directiva el candidat va ser destituït, en tres minuts i per whatsapp. Aparentment Abascal no va tolerar alternatives. Encara que la versió oficial és que la candidatura no ha aconseguit obtenir els avals suficients, la veritat és que la directiva de la formació no ha respost a les sol·licituds d'informació sobre el particular, fet pel qual el sector discrepant estudia emprendre accions judicials.
 
Preguntat per la denominació "VOXHabla" amb la qual es dóna a conèixer aquest corrent crític, Sayde afirma que no és més que una referència al leitmotiv dels inicis de la formació, que no era un altre que "VOX Habla y Actua".
 
L'entrevista es prolonga durant més de deu minuts i en ella el militant de VOX toca altres temes que poden haver influït en la deriva autoritària de la formació, com les intromissions de membres d'altres formacions polítiques que han pres el control de diverses branques locals passant per sobre dels militants de sempre, i fins i tot de la fosca amenaça de certes formacions religioses.
 
Podeu accedir a l'entrevista completa sota aquestes línies.
 
 
                   

Onda Layetana Noticies: Articles relacionats