L'ajuntament de Lisboa desmenteix la fake news nacionalista que diu que condemna la "repressió espanyola"

- -
L'ajuntament de la capital portuguesa denúncia la notícia falsa divulgada per mitjans nacionalistes         
Noticias (Layetania)
José A. Ruiz 28/11/2019 499
Mitjans com elnacional.cat o vilaweb van difondre ahir amb insistència una notícia segons la qual l'ajuntament de Lisboa hauria emès un comunicat condemnant "La repressió de l'Estat Espanyol" a Catalunya. Aquesta notícia va ser àmpliament difosa per aquests mitjans i pels usuaris nacionalistes de les xarxes socials.
 
En tenir coneixement d'aquesta difusió, l'ajuntament de Lisboa es va afanyar a desmentir el fet, emetent un comunicat al qual podeu tenir accés mitjançant la web de la càmera municipal.. Aquest és el comunicat original (en portuguès).
 
Segons el consistori de la capital portuguesa, "A la llum de les notícies publicades sobre una condemna per part de l'Assemblea Municipal de Lisboa de la presumpta repressió de les autoritats espanyoles a Catalunya, i una sol·licitud per a l'alliberament del que anomenen "presos polítics", el municipi de Lisboa aclareix que només les decisions preses en la reunió de regidors estan obligats per l'Ajuntament de Lisboa, i que no s'ha pres cap deliberació, o s'aprovarà, amb aquest contingut".
 
Malgrat el desmentit oficial, en el moment de la publicació d'aquest article les publicacions nacionalistes citades encara no han publicat cap rectificació sobre la "fake news" que han difós.
 
A banda de desmentir la notícia, l'ajuntament de Lisboa ha volgut reafirmar-se en el suport a la democràcia espanyola mitjançant aquest paràgraf final en el seu comunicat:
 
"La posició de l'Ajuntament de Lisboa és inequívoca referent a això: el ple respecte de la sobirania de l'Estat espanyol, la seva constitució, les seves lleis i el funcionament de les seves institucions".
                   

Onda Layetana Noticies: Articles relacionats