Els atacs a VOX i als seus líders que la premsa silencia

- -
La seu de Madrid i el domicili de la líder a Sabadell han estat atacats, encara que els grans mitjans amb prou feines han cobert aquests fets         
Noticias
José A. Ruiz 18/07/2019 641

Aquesta setmana s'han succeït diversos atacs perpetrats contra la seu del partit polític VOX i contra algun dels seus líders. El primer d'aquests atacs va tenir lloc aquest dimarts en el domicili particular de la líder de VOX a Sabadell, Patricia Muñoz. El segon va passar l'endemà en la seu central de VOX a Madrid i en ell es va veure implicat el seu portaveu, Javier Ortega-Smith.

L'atac del dimarts va ser dut a terme contra el domicili de Patricia Muñoz, líder de VOX a Sabadell i coordinadora per al Vallés Occidental. La part més cridanera d'aquest atac va consistir en el llançament d'ous farcits amb pintura de diversos colors contra el seu domicili particular, però aquest fet, que podria confondre's amb una simple gamberrada o un desagradable fet puntual no és més que l'últim en una sèrie d'actes vandàlics contra la representant de VOX, que està sent assetjada contínuament des de fa dos anys per part de forces vinculades al nacionalisme. L'assetjament fins ara ha consistit en trucades en les quals la amenacen fins i tot de mort, seguiments amb cotxe, pintades a les parets del seu domicili o divulgació de l'adreça del col·legi al qual estudien els seus fills. Muñoz té a més un negoci de roba i complements que és objecte així mateix de constants amenaces (amenacen amb incendiar-ho, amb sabotejar-ho o amb robar el gènere i llençar-lo a les escombraries), encara que com la venda es realitza online i la líder de VOX ha mantingut la seva ubicació en secret, els radicals porten a terme la major part de les seves accions intimidatòries en el domicili particular de la representant de VOX.
 
El segon cas ha tingut lloc al costat de la pròpia seu del partit a Madrid. Uns vàndals han calat foc en uns contenidors al costat de la mateixa seu i el mateix portaveu del partit, Javier Ortega Smith va haver de sortir a sufocar les flames en el contenidor prop de la seu del partit, evitant així que les flames s'estenguessin al cotxe aparcat al costat d'ell. En aquest cas els vàndals han fugit abans de poder ser identificats.
 
Analitzant les informacions rebudes per aquest digital i contrastant-les amb els titulars de la resta de mitjans, i molt especialment dels grans mitjans, hem pogut constatar que existeix un silenci, encara és aviat per a saber si casual o intencionat, sobre qualsevol atac dut a terme contra el partit polític VOX, especialment per la premsa nacionalista catalana. De fet, les poques referències que podem trobar als atacs a VOX els qualifiquen automàticament de "fake news" i animen a ignorar-los. Encara que és evident que poden existir i existeixen fake news en tot l'espectre polític, aquells atacs dels quals sí que hi ha constància documentada, vídeos i altres proves, també són silenciats per diversos mitjans, com si les seves directives tinguessin por a ser assenyalades per "col·laborar amb l'extrema dreta". Molt pocs mitjans han arribat a cobrir els nombrosos atacs a Patricia Muñoz, entre els quals cal destacar digitals modestos com el diari "Mediterraneo Digital". El cas de la seu madrilenya sí ha rebut una mica més d'atenció, especialment gràcies a la difusió del vídeo que recull les imatges del mediàtic Ortega-Smith apagant el foc amb un extintor.
 
Encara que en tots dos casos els agressors no han pogut ser identificats, es desprèn de les seves amenaces i pintades que es consideran a ells mateixos "antifeixistes". Tot i això en assetjar, vandalizar i exercir el terror contra un partit polític simplement per les seves idees, estan posant en pràctica aquest feixisme que intenten atribuir al seu rival.
 
** AMPLIACIÓ **
 
Mentre es publicava aquesta notícia estan arribant a aquest mitjà noves informacions i denúncies de nous casos d'assetjament i intimidació. El militant de Vox a Barberà del Vallès Alfonso P. J. s'ha presentat avui mateix en el jutjat d'instrucció de la seva localitat per denunciar trucades d'una dona identificant-se falsament com de la missatgeria MRW i demanant-li la seva adreça per a un lliurament. En negar-se a donar aquesta informació, ja que la trucada s'efectuava des d'un número ocult, la interlocutora va penjar i posteriorment va tornar a cridar, aquesta vegada sense subterfugis i amenaçant-lo directament, "VIGILA QUAN SURTIS Al CARRER, FEIXISTA.... AMB QUI PARLES I EL QUE DIUS, FEIXISTA, QUE SABEM ON VIUS".  Segons la denúncia, també va dir textualment: "ET FOTREM UN TRET, FEIXISTA, Al CAP, FEIXISTA".
 
El militant amenaçat no ha pogut esbrinar com han pogut accedir els que li amenacen al seu número de telèfon personal.

 

                   

Onda Layetana Noticies: Articles relacionats