El Viacrucis del Cap de Policia de Capellades per no sotmetre's al nacionalisme

- -
Els abusos contra el cap de la policia local des del poder polític li han portat a realitzar una vaga de fam         
Noticias
José A. Ruiz 28/06/2019 2480

Miguél Hernández és Cap de la Policia Local de Capellades, Barcelona. És un servidor de la llei, i consegüentment procura que en el seu municipi la compleixin tots per igual, sense importar el partit polític al qual un pertanyi o el distintiu que es llueixi en la solapa.

Però aquesta legítima imparcialitat va xocar de front contra el mur de l'ajuntament la primera vegada que va haver de posar una denúncia per alcoholèmia a una ciutadana que va resultar ser regidora de cultura (i de la CUP). Des de llavors, Hernández ha estat en el punt de mira de l'ajuntament.
 
Aquell primer conflicte amb la regidora podria no haver estat tan rellevant de no haver ensopegat el Cap de Policia amb assumptes que implicaven presumptament el propi alcalde, l'independentista Aleix Auber, també de la CUP, al qual va denunciar per instal·lar càmaras il·legals per a perseguir als qui retiressin els llaços grocs que inundaven la vila i la col·locació de la qual, a part d'usurpar els espais públics, violava les ordenances municipals.
 
Tot i això aquest no és l'únic abús del llavors alcalde que ha estat denunciat pel cap de policia. Hernández també ha tret a la llum diverses contractacions "a dit" que han anat en perjudici del poble, així com la concessió de diversos favors a veïns que han generat una presumpta xarxa clientelista amb la qual l'Aleix Auber hauria pogut comprar el vot de ciutadans del municipi.
 
En un moment donat els actes de Auber van tenir un caràcter encara més personal per a Miguel Hernández, ja que el llavors alcalde va arribar a fer servir les dades personals del propi cap de policia i a falsificar la seva signatura per a contractar les pòlisses d'assegurances de fins a nou vehicles de la brigada municipal de Capellades, apareixent en totes elles el cap de policia com a conductor habitual. Aquests contractes es van mantenir en vigor durant anys, i han motivat que el cap hagi denunciat al seu alcalde també per usurpació d'identitat i falsedat documental.
 
Durant aquest període al cap Hernández se li han obert tres expedients disciplinaris i 14 denúncies, totes elles falses segons les seves declaracions, interposades de forma arbitrària per no baixar la vista davant el consistori nacionalista.
 
Amb l'arribada de les eleccions municipals es va produir un canvi de govern municipal. L'alcalde nacionalista de la CUP va ser substituït per l'alcalde nacionalista d'ERC, Salvador Vives. Al principi aquest fet no va suposar un gran canvi, en passar Capellades del pacte CUP-ERC al pacte ERC-CUP, per la qual cosa Hernández no va tenir esperances que la seva situació pogués canviar.
 
A la vista de la situació el Cap de Policia va iniciar fa quatre dies una vaga de fam enfront de la porta de l'Ajuntament de Capellades. Inicialment l'alcalde no es va dignar a atendre'l. Segons es va comunicar a l'agent de la llei, no tenia temps. Malgrat tot després de tres dies de vaga el nou edil ha arribat a contactar amb ell i li ha demanat "temps" per a revisar la seva situació i conèixer al detall els expedients oberts.
 
El cap de policia ha suspès de moment la vaga de fam, encara que creu que és probable que l'actitud del nou alcalde quedi només en bones paraules. A data d'avui no li han retirat ni una demanda, ni una sanció, però si mes no ha pogut reunir-se amb el nou alcalde i amb el futur regidor de governació, que han manifestat no saber pràcticament res de la seva situació. Segons declaracions del Cap Hernández a aquest mitjà, tots dos han manifestat sorpresa per algunes de les informacions i la voluntat de comprovar els fets.
 
El cap Hernández ens ha comunicat que alberga cert optimisme respecte a la seva situació, al cap i a la fi ens trobem en un període polític en el qual Esquerra Republicana intenta marcar distància amb les postures radicals i de desafiament a la llei tant de PDECAT com de la CUP, però no pensa baixar la guàrdia. Segons el normal curs de la justícia el nou consistori començarà a rebre aviat les demandes interposades durant aquests mesos d'assetjament, i Hernández pensa prendre mesures addicionals si torna a interposar-se contra ell una altra denúncia fraudulenta.
 
Aquesta és la situació actual del Cap de la Policia Local de Capellades. Hernández sap que no té per què aguantar més aquesta situació. Pot canviar de destinació, triar un altre lloc i començar de nou. Pot mantenir un perfil més baix, cridar menys l'atenció, i ser tractat com un més.
 
Però el cap Hernández és un servidor de la llei, i prefereix quedar-se en el seu lloc i tractar de fer que la llei es compleixi. Altres agents catalans de diversos cossos, entre ells la mosso Inma Alcolea, pateixen situacions similars. Alguns han contactat entre si, perquè saben que no estan sols. No són casos aïllats, i no tota la gent està conforme amb que la llei i els seus servidors hagin de plegar-se a la política, ni a Capellades ni enlloc.

 

                   

Onda Layetana Noticies: Articles relacionats