El nacionalisme intenta culpar a Espanya de l'atemptat Jihadista de Barcelona

Manifestants nacionalistes són convocats amb el lema 'Crim d'Estat' per l'atemptat Jihadista de 2017         
Noticias
José A. Ruiz 19/08/2019 422

El 17 d'agost de 2017 un grup de fonamentalistes islàmics va sembrar el terror als carrers d'una capital espanyola. El que els terroristes desconeixien és que en triar Barcelona com a objectiu estaven introduint un element inesperat que obligava el nacionalisme català a treballar a tot córrer per a incorporar una cosa tan aliena com un atemptat islàmic al seu propi i imminent atemptat contra la democràcia Espanyola. Si els terroristes l'haguessin pogut saber haguessin triat qualsevol altra capital europea, perquè el nacionalisme es va encarregar de fer que a Catalunya es deixés de parlar d'amenaça Yijadista gairebé en qüestió de dies i es van encunyar imaginatius conceptes com "els seus negocis, els nostres morts", acompanyats de l'efígie del rei d'Espanya donant la mà a un xeic àrab. Si, la reacció automàtica del nacionalisme va esser una cosa tan absurda com culpar d'un atemptat fonamentalista islàmic al govern d'Espanya. Un grapat de terroristes havien mort matant en un horrible acte per a reivindicar la seva causa i el govern de Catalunya ignorava la seva amenaça i feia servir el seu acte per a una altra causa completament diferent. Ciutadans europeus ferits o assassinats, utilitzats pel nacionalisme identitari mentre els seus familiars es veien immersos en una manifestació en la qual individus que portaven l'estelada a manera de capa acusaven de tot al rei d'Espanya mentre trencaven i tiraven a la paperera les pancartes que demanaven "pau i convivència".. perquè estaven escrites en espanyol. En la distància, fonamentalistes islàmics havien de ser incapaços d'entendre que ningú els culpés a ells. No entenien de què anava el "procés".

En aquest segon aniversari dels fets, tan terribles com ignorats i manipulats, i després del fracàs de les últimes campanyes nacionalistes que pretenien fer veure que els cossos de seguretat espanyols podien haver evitat els atemptats de Barcelona i Cambrills, el nacionalisme ha decidit apostar directament per la via de la gesticulació. Per a això centenars de manifestants abillats amb màscares han portat pancartes amb el lema "Crím d'estat" durant els actes en memòria de les víctimes dels atemptats jihadistes de Barcelona i Cambrills d'agost de 2017, en una nova performance a la qual, com en els dos anys anteriors, han intentat manipular l'homenatge a les víctimes per a convertir-lo en un acte de campanya nacionalista. Com va dir Göbbels: Una mentida repetida 1000 vegades pot convertir-se en veritat.
 
Ja en 2017, pocs dies després dels atemptats, el nacionalisme convertia a tot córrer el que hagués hagut de ser un al·legat contra el terror i el fonamentalisme en una manifestació contra "la islamofòbia" (per noble que fora aquest gest estava fora de lloc en un atemptat islamista) i contra el Rei d'Espanya, ja que hi ha empreses Espanyoles que han venut armes a paisos enemics dels terroristes (que alguns d'aquests empresaris siguin catalans és irrellevant, pel que sembla) i, segons el nacionalisme, això justifica que l'islamisme radical ataqui el seu territori, per la qual cosa tot és, en definitiva, "culpa d'Espanya".
 
Ara en 2019 la campanya mediàtica orquestrada pel nacionalisme i difosa pels seus pilars informatius (com Jaume Roures i el diari publico.es) ha aprofitat la proximitat de l'aniversari dels atemptats terroristes per a intentar mostrar mitjançant arguments erronis o manipulats que els cossos i forces de seguretat de l'estat tenien coneixement de la radicalització de l'Imant de Ripoll abans dels atemptats de Barcelona i que podrien haver evitat aquests atemptats. Aquesta campanya no va durar gaire perquè aviat es va demostrar que tot el coneixement que van tenir les forces de seguretat de la radicalització de l'Imant de Ripoll va ser posterior als atemptats, i que s'havien fet servir reconstruccions posteriors als fets per a fer-les passar com a fets anteriors als atemptats. Després de conèixer-se la manipulació, i sense emetre comunicats de rectificació, els mitjans subvencionats pel nacionalisme van deixar immediatament de parlar del tema, si mes no de forma clara i directa.
 
En els actes (que haurien de ser) de record a les víctimes, el President de la Generalitat Quim Torra, l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau i altres líders més o menys independentistes han fugit del festival simbòlic i ideològic de fa dos anys i han mantingut un perfil molt més sobri, d'acord amb la serietat i gravetat dels moments a recordar, (Encara que ha estat desafortunada la frase de Ada Colau en la qual afirma que "no estem aquí per a alimentar teories de la conspiració", amb la qual precisament s'ha encarregat d'alimentar la teoria de la conspiració). En el costat més positiu s'ha fet notar la gairebé completa absència de llaços grocs i estelades, perquè el nacionalisme no és ximple i saben que un excés de simbologia en aquests actes hagués estat mal vist tant per la majoria de catalans com des de la resta d'Europa. Però com el nacionalisme és incapaç de resistir-se a aprofitar un moment mediàtic per a fer campanya, s'ha orquestrat de forma paral·lela i sense la implicació visible dels capitostos del moviment una manifestació no gaire nombrosa però si molt bién coordinada en la qual molts nacionalistes han portat màscares blanques que podrien recordar a les de "V de vendetta" o "la casa de papel" i han desfilat amb pancartes enunciant que els atemptats Jihadistes van ser en realitat un "Crim d'estat".
 
Recordem que un "Crim d'estat" és un acte criminal dut a terme per ordre d'instàncies governamentals, per la qual cosa el nacionalisme (convenientment disfressat) està acusant el govern d'Espanya d'orquestrar un atemptat contra els seus propis ciutadans. Tenint en compte que els Jihadistes detinguts tenien com a objectiu fer esclatar una bomba en la basílica de la Sagrada Família i que en esclatar per accident l'artefacte a la casa d'Alcanar van haver d'improvisar els atemptats que finalment es van dur a terme, els manifestants estan acusant el llavors govern del Partit Popular de voler fer esclatar la Sagrada Família de Barcelona i matar a centenars de Catalans i turistes. El Partit Popular pot haver comès molts errors, però és inconcebible que cap govern d'Espanya des de la mort de Franco pugui tolerar i molt menys encoratjar la matança indiscriminada de ciutadans.
 
Per tant, i per l'absoluta falta de proves que sustentin aquestes teories conspirativas, aquestes acusacions de clara intencionalitat política amb prou feines han trobat ressonància més enllà del propi àmbit nacionalista.
                   

Onda Layetana Noticies: Articles relacionats
Si. Estic assenyalant aquest botó
Prem el botó per a escoltar-nos

Descarrega una APP per a escoltar-nos en el teu mòbil