El nacionalisme britànic bloqueja el parlament per a silenciar a l'oposició

La maniobra, usada també pel nacionalisme català, ha estat qualificada per Nicola Sturgeon de 'dictatorial'         
Noticias
José A. Ruiz 31/08/2019 169

L'actual primer ministre britànic, Boris Johnson, ha estès els terminis més enllà de l'habitual per a mantenir tancat el parlament britànic i impedir així a l'oposició presentar objeccions o alternatives al seu pla rupturista per a aconseguir un Brexit sense acords. Aquesta maniobra del nacionalisme Britànic és similar a la duta a terme aquests dos últims anys pel nacionalisme Català, que obre el parlament nomès per a les qüestions relatives al conflicte nacionalista i el manté tancat la resta del temps, la qual cosa ha provocat que la càmbra catalana hagi estat més d'un any sense promulgar ni una sola llei.

La primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, ha parlat de "dia negre per a la democràcia" i ha qualificat de "dictadura" la forma d'actuar del líder britànic que ha apostat per un nacionalisme exacerbat. La suspensió del parlament entrarà en vigor nomès uns dies després que els ministres tornin al treball al setembre, i conclourà pocs dies abans de la data límit per al Brexit. Malgrat tot, el primer ministre britanic ha aconseguit l'aprovació de la reina d'Anglaterra.
 
L'assumpte no només ha provocat les protestes dels rivals polítics de Johnson, sinó que ha alçat veus discrepants entre el seu propi partit i ha estat contestat amb multitudinàries manifestacions als carrers de Londres.
                   

Onda Layetana Noticies: Articles relacionats
Si. Estic assenyalant aquest botó
Prem el botó per a escoltar-nos

Descarrega una APP per a escoltar-nos en el teu mòbil