El Certificat Autorresponsable de la Generalitat podria ser il·legal

- -
La Generalitat de Catalunya envairia competències estatals i la Comunitat de Madrid planeja fer el mateix         
Noticias
José A. Ruiz 21/03/2020 732
El propòsit original d'aquest article era difondre la iniciativa de la Generalitat relativa al Certificat Autorresponsable, però tan sols minuts després del llançament hem rebut informació que el document proposat per la Generalitat podria ser il·legal atès que envaeix competències estatals.
 
En el contingut original d'aquest article felicitàvem a la Generalitat de Catalunya (primera vegada teníem un motiu per a fer-lo) per la seva idea de crear un document que possibilités al ciutadà detallar el motiu i itinerari del seu desplaçament per a facilitar el control policial. Però les informacions rebudes ens indiquen que aquesta idea (que és bona, ho continuem defensant) s'ha fet per les braves, sense el coneixement ni el consentiment del Ministerio del Interior del Gobierno de España, les competències del qual (una vegada més), envaeix.
 
Això no significa que qui hagi descarregat el document ofert per la Generalitat no pugui utilitzar-lo. En la nostra opinió qualsevol iniciativa que ajudi el ciutadà a facilitar la labor dels cossos i forces de seguretat de l'estat és positiva. Tot i això el caràcter d'oficialitat que ha pretès donar-li la Generalitat no és legítim. De fet animem a qui vulgui fer un desplaçament més llarg de l'habitual al fet que el planifiqui i anoti per a poder-lo justificar davant els agents. Simplement la Generalitat no té potestat per a dictar aquesta iniciatiba com no la té per a prohibir la pena de mort (que per sort està prohibida).
 
-- Actualització --
 
I tornem a ampliar la notícia. En aquest moment ens notifiquen que a Madrid la policia s'està plantejant implantar la mateixa mida.
 
Aquest és el problema que tenim ara mateix en aquest país. Som capaços tenir una bona iniciativa i que acabi sent utilitzada com a arma per representants polítics que prefereixen la guerra de fronteres a la coordinació per a solucionar un problema comú.
 
Salutacions, cuideu-vos molt i quedeu-vos a casa tot el que pugueu.
 
L'equip d'Onda Layetana
                   

Onda Layetana Noticies: Articles relacionats