La campanya que va fer president a Artur Mes es va finançar amb diners públics a través de TV3

- -
La macrocausa del 3% revela que Convergència va fer servir factures de treballs no realitzats a TV3 per a pagar el cost de la campanya         
Noticias (Layetania)
José A. Ruiz 07/08/2019 925
Artur Mas porta uns mesos preparant el seu retorn a la primera línia de la política catalana quan expiri la seva inhabilitació per la consulta il·legal del 9-N. Tot i això és possible que les seves aspiracions hagin d'enfrontar-se a contratemps majors dels previstos.
 
I es que les recerques dels casos de corrupció de Convergéncia (l'actual PDECAT) han tret a la llum una subtrama de finançament il·legal de la campanya que va portar a Artur Mas a la presidència de la Generalitat. Segons la informació feta pública per El Periódico, aquesta campanya es va finançar amb diners públics del contribuent, i per a blanquejar aquest finançament il·legal es va fer servir TV3, la televisió pública catalana, mitjançant l'elaboració de contractes als quals es facturaven treballs mai realitzats, a través dels quals es pagaven presumptament els deutes del partit d'Artur Mas amb els organitzadors de la seva campanya.
 
En el curs de la recerca ha estat imputat qui era gerent de TV3, Oriol Carbó, pel pagament de 750.000 euros pels actes de la campanya de Mas. Segons l'acta del jutge José de la Mata, dins de la macrocausa del cas 3%, els pagaments s'haurien efectuat mitjançant la productora Triacom, pertanyent a Carbó, i seguint "Instruccions específiques de Germà Gordó" per a emmascarar els pagaments com a treballs realitzats per a la CCMA (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals).
 
Encara que són nombrosos els casos de corrupció que esquitxen la trajectòria de Convergència (i fins i tot comencen a aparèixer alguns casos que ja afecten la seva nova marca, el PDECAT), aquesta darrera informació afecta directament a la legitimitat política d'Artur Mas, qui pretén tornar liderar el seu partit per a erigir-se en salvador del mateix centredreta catalanista que va aconseguir desmantellar.
                   

Onda Layetana Noticias: Artículos relacionados