Voces Layetanas - Reflexions lliures i independents

Catalunya no és país per a vells

- -
"Catalunya serà terra per a joves", possiblement un lema inadequat davant una pandèmia que s'ha encebat en la gent gran         
Voces Layetanas
José A. Ruiz 01/02/2021 2870
Aquest és un dels cartells que he trobat aquest cap de setmana d'inici de campanya. Normalment sempre hi ha algun publicista que es deixa portar i travessa alguna línia en el seu afany de cridar l'atenció, però aquesta badada de la Joventut Socialista de Catalunya (sortida de les formacions PSC-C, PSC-R i FSC-PSOE) fa pensar que tal vegada haurien d'haver-li donat una altra volta a la idea.
Perquè dir que "Catalunya serà terra per a joves" no seria un mal eslògan de no ser perquè també és una constatació del que ens ha deixat la pandèmia. Una terra que està perdent a la seva gent gran, molts morts en residències, hospitals o a les seves cases, altres malalts i amb seqüeles.
Clar que la glorificació de la joventut en detriment de la gent gran és un vici del qual a vegades abusa un cert sector del populisme que necessita d'aquesta adrenalina i aquesta rebel·lia per a créixer. Doncs hi ha idees que, vistes des de la serenitat i la reflexió de la qual fan gala els nostres majors, es temperen.
En qualsevol cas, el criticable no és l'opció política, sinó la falta d'empatia amb els qui ens ho van donar tot.
Serem benpensats i farem veure que això es deu a les poques mires d'un publicista al qual li feia falta una mica més de sensibilitat, doncs si fossim mal pensats, creuríem que Catalunya no és país per a vells.
                   

Voces Layetanas: Articles relacionats