Torra dóna 10 dies als catalans perquè es vagin de vacances abans d'un possible confinament

- -
Si després d'aquest termini no baixen els contagis podria tancar les "fronteres"         
Noticias (Layetania)
José A. Ruiz 27/07/2020 2350
El titular que ha volgut deixar Quim Torra en la seva darrera compareixença no ha estat exactament el que encapçala aquest article, però de ben segur és el que ha entès la majoria de catalans que té planejat anar-se de vacances aquest mes d'agost.
Deu dies. Estant a 27 de juliol és pràcticament una garantia que no hi haurà cap confinament perimetral fins al 6 d'agost, moment en el qual podria confinar-se a la població catalana de no descendir el ritme de contagis. No té gaire sentit aquest preavís tan prolongat en el context actual en el qual una lleugera variació en la velocitat dels contagis ha fet que Londres paralitzi el turisme a Espanya amb només unes hores de marge, tret que el que vulgui Torra sigui, precisament, dir als catalans (i més concretament als de l'àrea metropolitana de Barcelona amb família a la resta d'Espanya) que podran disposar del seu agost de vacances.
Com esmentàvem en un article previ, Quim Torra no vol confinar l'àrea metropolitana de Barcelona, doncs boicotejar les vacances de tres milions i mig de persones en plena precampanya electoral (i el nacionalisme només viu en dos estats, precampanya o campanya) seria molt perjudicial per als interessos del seu cap, Puigdemont, per la qual cosa aquesta mesura podria garantir no només la sortida, sinó també el retorn, ja que un confinament de quinze dies que s'iniciés el 6 d'agost finalitzaria a temps per a permetre el retorn dels catalans a la seva residència habitual per a reprendre la seva activitat.
La retranca de la mesura està en la frase "si no descendeix el ritme de contagis", ja que després del més que previsible èxode massiu dels primers dies d'agost és altament probable que els contagis a Catalunya es redueixin bastant, ja que es repartiran per la resta de l'estat, tema que Torra ha tocat de manera tangencial en demanar a la gent que "vagi amb compte i minimitzi els seus contactes" en anar a visitar a la seva família. Dues solucions en una, i les dues barates. Fer que els catalans de l'àrea metropolitana estiguin menys enfadats i que els contagis es concentrin menys a Catalunya.
Electoralment? Pot ser que alleugi una mica el cop. Epidemiológicament? Un desastre, això segur.
                   

Onda Layetana Noticies: Articles relacionats