Socialistes crítics impulsen una petició en defensa de l'Espanyol

- -
La petició, que supera ja les 140.000 signatures, demana que la llengua espanyola mantingui el seu caràcter vehicular en tots els col·legis d'Espanya         
Noticias (Layetania)
José A. Ruiz 15/11/2020 2262
Ha estat notícia l'esmena duta a terme en la nova llei d'educació ("Llei Celaa") en la qual s'ha eliminat el requisit que la llengua espanyola tingui com ara caràcter vehicular a les escoles espanyoles. En la pràctica aquesta esmena permetria que comunitats com Catalunya o País Basc poguessin erradicar, de manera legal, l'idioma espanyol en totes les assignatures diferents de la de "Llengua Espanyola", tal com ja fan moltes escoles catalanes d'aquests governs nacionalistes, encara que actualment ho fan vulnerant la llei.
I no sols l'oposició s'ha aixecat contra la norma, com ja anticipàvem en un article anterior, sinó que nombroses veus crítiques del propi partit socialista s'han alçat criticant aquesta nova concessió al nacionalisme, una polèmica que no ha fet sinó augmentar després del suport explícit de Bildu als pressupostos socialistes i el pacte a Navarra entre el partit socialista i el partit abertzale.
L'impulsor de la petició, el socialista Antonio Miguel Carmona, no s'ha quedat només en la petició dirigida al congrés dels diputats, sinó que nombrosos socialistes, entre ells històrics com el mateix Alfonso Guerra, han secundat públicament la petició que han registrat en el següent enllaç de Change.org.
Aquesta petició pretén ser transversal i no apel·lar únicament al socialisme sinó al conjunt de la ciutadania, fent incapié en què "no cal restar, sinó sumar", sabent que la supressió no només del bilingüisme sinó de tots els trets comuns que uneixen a les diferents cultures espanyoles és imprescindible per als plans secessionistes.
En el moment de la publicació d'aquest article la petició al congrés continua creixent i s'acosta a l'objectiu de superar les 150.000 signatures.
                   

Onda Layetana Noticies: Articles relacionats